7,9K
Υλικά
- 160γρ μέλι
- 120γρ καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- Χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
- 200γρ μαργαρίνη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την μαργαρίνη με το μέλι
- Έπειτα σε ένα μπολ ανατακεύουμε τον χυμό με τη σόδα και προσθέτουμε και αυτά μαζί με το ξύσμα στο μείγμα μας
- Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν να ενωθούν και ρίχνουμε το μισό στο μειγμα μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα στο χέρι προσθέτοντας λίγο λίγο από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειαστεί, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη
- Πλάθουμε σε ο,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά
- Αν θέλουμε στολίζουμε με κουβερτούρα ή τρούφα