Η ‘Μέλι ζήν’ είναι μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση μελιού και χειροποίητων προϊόντων μέλισσας βασισμένη στην αειφορία.

 

Η ιστορία της Μέλι Ζην ξεκίνησε από την Νικόκλεια Σερρών όπου βρίσκεται και η έδρα της επιχείρησης. Ο παππούς μας Κωνσταντίνος Δεσπούδης πριν από 20 χρόνια απέκτησε το πρώτο του μελλίσι το οποίο βρήκε ελεύθερο στη φύση στους πρόποδες του βουνού Βερτίσκου.

 

Ένα μέρος πλούσιο από βιοποικιλότητα, όπου βρίσκεται ένα μεγάλο ποσοστό από τα μελίσσια μας μέχρι και σήμερα. Αποτελεί ιδανική τοποθεσία για τις μέλισσες αλλά και για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας μελιού με υψηλή θρεπτική αξία. Ο πατερας μας Ηλίας Δεσπούδης διδασκόμενος από τον παππού μας το 2012 ίδρυσε μια μικρή ερασιτεχνική μελισσοκομική μονάδα στην Νικόκλεια Σερρών.

 

Το πάθος του για την μελισσοκομία και τον αξιοθαύμαστο κόσμο της μέλισσας τα μετέφερε και στα παιδιά του Στέλλα, Έλενα, Κωνσταντίνο και Γιάννη οι οποίοι ανέπτυξαν την μικρή αυτή οικογενειακή επιχείρηση δημιουργώντας νέα καινοτόμα προϊόντα μέλισσας.

Screen Shot 2023-02-14 at 11.48.32

Η Μέλι Ζήν οραματίζεται έναν αειφόρο τρόπο ζωής με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου αλλά και την ευζωία της μέλισσας.

 

Η ποιοτική ζωή του ανθρώπου επιτυγχάνεται μέσω της αρμονίας του ανθρώπου με τη φύση και μέσω της κατανάλωσης αγνών τροφών οπώς είναι το μέλι, η γύρη, και ο βασιλικός πολτός. Μέσω των αειφόρων πρακτικών στην μελισσοκομία καθώς και την φροντίδα για την φύση μπορούμε να διασφαλίσουμε την ευζωία των μελισσών.

 

Η επιχείρηση μας δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα και την αειφορία, ετσί ώστε να εξασφαλίσει για εσάς αγνό μέλι – αυτό ακριβώς που προσφέρει η φύση και η μέλισσα – και τα καλύτερα χειροποίητα προϊόντα μέλισσας.

 

Στην Μέλι Ζήν οραματιζόμαστε έναν αειφόρο τρόπο ζωής με αγνά και ποιοτικά προιόντα μέλισσας τα οποία έιναι η φυσική μας δύναμη!

SUBSCRIBE

Eγγραφείτε στην κοινότητα του μελιού για μαγειρική έμπνευση, προσφορές, και  αποκλειστικές εκδηλώσεις

SUBSCRIBE

Eγγραφείτε στην κοινότητα του μελιού για μαγειρική έμπνευση, προσφορές, και  αποκλειστικές εκδηλώσεις