Melizin | Μέλι και προϊόντα μέλισσας
  • Αρχικη
  • Σχετικα Με Εμας
  • Προϊοντα
    • Ολα τα προϊόντα
    • Μελι
    • Σοκολατομελα
    • Αλειμματα Μελιου
    • superfood & Αλλα προιοντα Μελισσας
    • Κεραλοιφες
    • Συσκευασιες Δωρου
  • Επικοινωνια
  • Our Blog
    • Συνταγες
    • Εταιρικα Νεα
  • 0
Συνταγές

Μιλφέιγ με μέλι Ανθέων και  κρέμα μελιού

by Στέλλα Δεσπούδη 24 Ιανουαρίου, 2023
written by Στέλλα Δεσπούδη 24 Ιανουαρίου, 2023
89

Υλικά για την Σφολιάτα

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φλ. κρύο νερό
  • 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο κρύο (1 πλάκα)
  • Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στον πάγκο ή σε μεγάλο μπολ. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό. Δουλεύουμε κυκλικά, στο κέντρο, με τα ακροδάχτυλα, παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι στα υγρά.
  • Με σπάτουλα ή με μαρίζ, δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να βραχεί καλά όλο το αλεύρι. Αν η ζύμη είναι τραχιά ραντίζουμε με λίγο νερό. Αποφεύγουμε να δουλεύουμε με τα χέρια γιατί μαλακώνει πολύ το βούτυρο. Όταν η ζύμη είναι εύπλαστη και πλέον δουλεύεται χωρίς να κολλάει στα χέρια, τη μαζεύουμε  σε μπάλα και χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνειά της.
  • Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και την τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Την αφήνουμε για 30´στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να ξεκουραστεί η ζύμη.
  • Ξετυλίγουμε το κρύο βούτυρο από το χαρτί. Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και πιάνουμε το βούτυρο, πατώντας το ελαφρά, ώστε να απλώσει και το πάχος του να κατέβει μισή φορά ή το πλαταίνουμε με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Αφήνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζύμη το λιγότερο για 30´στο ψυγείο. Οι θερμοκρασίες στην παρασκευή της σφολιάτας και ο χρόνος ξεκούρασης στο ψυγείο είναι πολύ σημαντικοί.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε κάθε γωνιά της ζύμης (4 άκρες) και στο κέντρο αφήνουμε να είναι παχύ το στρώμα ζύμης. Σαν σταυρό, δηλαδή, που στη μέση φουσκώνει βουναλάκι ζύμης. Ακουμπάμε το παγωμένο και πεπλατυσμένο βούτυρο πάνω στο κέντρο που είναι χοντρή η ζύμη και διπλώνουμε πάνω του σταυρωτά τις 4 γωνιές του φύλλου που εξέχουν.
  • Πασπαλίζοντας με αλεύρι, οπότε είναι αναγκαίο, μας οδηγεί η ζύμη άλλωστε (π.χ. όταν κολλάει ελαφρά θέλει λίγο αλεύρι για να ανοίγει εύκολα), ανοίγουμε τη ζύμη με χοντρό πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα με διάσταση 50Χ20 εκ., κρατώντας τη ζύμη με την κοντή πλευρά προς εμάς.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη. Διπλώνουμε το κάτω 1/3 της ζύμης πάνω στο κέντρο και το επάνω 1/3 της ζύμης πάνω στα άλλα δύο διπλωμένα κομμάτια. Πατάμε με τον πλάστη προσεκτικά τις άκρες, ενώνοντας τες. Τυλίγουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 30´ στο ψυγείο. Εάν έχει πέσει μπόλικο το αλεύρι στο άνοιγμα της ζύμης, το τινάζουμε με πινέλο πριν το δίπλωμα. Η ζύμη ύστερα από κάθε δίπλωμα πρέπει να είναι τετράγωνη, να έχει τρεις στρώσεις και να ευθυγραμμίζεται ομοιόμορφα.
  • Γυρίζουμε τη ζύμη κατά 1/4 κάθε φορά, επαναλαμβάνοντας το άνοιγμα, το δίπλωμα και το πάγωμα της. Συνολικά, κάνουμε την ίδια διαδικασία έξι φορές. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να την καταψύξουμε

Υλικά για την Κρέμα με καραμελωμένες μπανάνες και Φιστίκι αιγίνης

4 μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

5 κ.σ. Μέλι Ανθέων

2 Κ.σ Φιστίκι αιγίνης

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Προσθέτουμε το Μέλι Ανθέων και ανακατεύομε μέχρι να λιώσει . Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι . Όταν οι μπανάνες μαλακώσουν προσθέτουμε το Φιστίκι αιγίνης και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά . Τέλος Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ βάζοντας λίγο κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσουμε την κρέμα μας στην επιθυμητή πυκνότητα .

Υλικά για την Λευκή κρέμα με κρέμα μελιού

  • 1 κανονική Συσκευασία Τυρί κρέμα
  • 1 Ζαχαρούχο Γάλα
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής Morfat
  • 2 κ.σ κρέμα μελιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα
  •  Χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα .
  • Ρίχνουμε την κρέμα μελιού και συνεχίζουμε το χτύπημα . αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 8 με 10 ώρες .

(Συνταγή: Ιπποκράτης Τσακιρίδης)

0 comment 0 FacebookTwitterPinterestEmail
Στέλλα Δεσπούδη

previous post
Smoothie με Σοκολατόμελο φράουλα
next post
Τάρτα με Σοκολατόμελο Φουντούκι και μέλι ανθεών

You may also like

Τάρτα με Σοκολατόμελο Φουντούκι και μέλι ανθεών

24 Ιανουαρίου, 2023

Smoothie με Σοκολατόμελο φράουλα

24 Ιανουαρίου, 2023

Λαχταριστά Μπισκότα με Μέλι Ανθέων

24 Ιανουαρίου, 2023

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Keep in touch

Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube Bloglovin

Recent Posts

  • Τάρτα με Σοκολατόμελο Φουντούκι και μέλι ανθεών

  • Μιλφέιγ με μέλι Ανθέων και  κρέμα μελιού

  • Smoothie με Σοκολατόμελο φράουλα

  • Λαχταριστά Μπισκότα με Μέλι Ανθέων

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Kατηγορίες

  • Συνταγές (4)
  • Facebook
  • Instagram
  • Tiktok

@2023 - All Right Reserved. Created by Dimitris Anastasiadis

Melizin | Μέλι και προϊόντα μέλισσας
  • Αρχικη
  • Σχετικα Με Εμας
  • Προϊοντα
    • Ολα τα προϊόντα
    • Μελι
    • Σοκολατομελα
    • Αλειμματα Μελιου
    • superfood & Αλλα προιοντα Μελισσας
    • Κεραλοιφες
    • Συσκευασιες Δωρου
  • Επικοινωνια
  • Our Blog
    • Συνταγες
    • Εταιρικα Νεα
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept All”, you consent to the use of ALL the cookies. However, you may visit "Cookie Settings" to provide a controlled consent.
Cookie SettingsAccept All
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SAVE & ACCEPT

Shopping Cart

Close

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Close